NU LE ARUNCATI AIUREA! Mastile si manusile folosite ca protectie impotriva coronavirusului, pericol pentru rauri, mari și oceane!

Au început să apară tot mai des fotografii cu măști de protecție și ale resuri de obiecte sanitare folosite în luptacu pandemia, aruncate pe cursuri de apă sau chiar în apele unor lacuri sau mări. Sunt acolo, la grămadă, măști sanitare, mănuși chirurgicale, echipament de protecție și saci etc. Sigur, criza generată de coronavirus a dus la o creștere rapidă a cererii și producției de obiecte din plastic și la un consum pe măsură. Din păcate, însă… acest consum se reflectă și în cantitățile de reziduuri aruncate de-a valma în natură. Criza ecologică cu care ne confruntăm ar putea să fie puternic accentuată, în acest fel, de cea a coronavirusului, relatează CNN.

Producția de astfel de obiecte este necesară, iar guvernele fac tot ce le stă în putință pentru a își mări stocurile de măști și mănuși. Însă tot acel plastic trebuie să ajungă undeva, iar în acest context, activiștii de mediu se tem că acesta va ajunge să polueze, adăugând astfel o nouă provocare la criză ecologică.

Așadar, trebuie găsite rapid soluții, iar oamenii de aici și de pretutindeni trebuie să conștientizeze faptul că toate aceste materiale NU POT fi aruncate la întâmplare!!!

 foto: ziare.com