Nuntile ar putea intra… „in post”! Anuntul facut de premier

„Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacţiunea cu alţi oameni, în mijloace de transport, la locul de muncă, în spaţiile aglomerate, în pieţe, în peroane, în staţii de aşteptate. Să nu se mai ducă la nunţi. E clar că pe baza analizei efectuate evenimentele private, petreceri, în fine, s-au închis nişte cluburi care funcţionau ilegal după o adevărată luptă a autorităţilor. Aţi văzut nunţi de 350-500 de oameni fără mască, ce încalcă flagrant regulile instituite. Trebuie să se protejeze, să păstreze distanţa fizică, să nu interacţioneze în apropiere, să păstreze igiena, să se spele de mâini cât se poate de des, să se dezinfecteze, toate regulile de protejare a sănătăţii pe care le prezentăm noi, dar mai ales specialiştii în domeniul sănătăţii de la începutul pandemiei. Din păcate, încă există mulţi oameni care ignoră aceste reguli şi iată că din păcate virusul nu iartă pe nimeni”, a transmis șeful Cabinetului românilor, în mod special celor care participă la diverse evenimente, private și… nu numai.

Premierul Ludovic Orban a spus luni, în cadrul unei conferințe de presă, că ia în calcul să propună cât mai curând sistarea evenimentelor private deoarece acestea reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Șeful executivului a explicat că, deşi numărul de persoane acceptat în spaţii închise este de 50, sunt încă… numeroși organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli şi că a văzut cazuri cu nunţi sau alte evenimente cu peste 350 de persoane în care oamenii nu purtau mască şi nu erau respectate regulile de distanţare. Și în weekend-ul abia încheiat polițiștii au deschis în mai multe locații unde au oprit evenimentele la care participau… sute de persoane. Bineînțeles, s-a lăsat și cu… amenzi pe măsură.

Capitala a ajuns, deja, la „un pas” de un total de 23.000 de cazuri de la debutul pandemiei și… crește vizibil numărul județelor cu rata de infectare foarte mare.

foto: Facebook