O nouă emisiune de obligatiuni International Investment Bank debuteaza la Bursa de Valori Bucuresti

International Investment Bank (IIB) a atras recent o nouă rundă de finanțare pe piața de capital din România, pentru al cincilea an consecutiv. Obligațiunile, cu o maturitate de 3 ani și o dobândă fixă de 3,98% pe an plătibilă anual, au fost listate, joi, 7 noiembrie, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul bursier IIB22. Emisiunea cuprinde 50.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 10.000 de lei, ceea ce înseamnă o valoare totală de 500 milioane lei (105 milioane euro).

„Suntem mândri de rezultatul acestei emisiuni de obligațiuni. Acest rezultat demonstrează în mod clar încrederea comunității investiționale internaționale în strategia Băncii și este, evident, un semn al recunoașterii IIB ca o instituție de dezvoltare multilaterală localizată în Europa”, a spus Nikolay Kosov, Chairperson of the IIB Management Board.

„Ne bucurăm că a devenit deja o tradiție ca International Investment Bank să atragă finanțare de pe piața de capital din România și că ei văd în BVB un partener pentru finanțare. Sumele atrase de instituția financiară, alături de alte runde de finanțare derulate de alte companii românești în acest an, demonstrează că piața de capital din România este un mecanism solid și își îndeplinește rolul de finanțare al emitenților care dovedesc seriozitate și câștigă încrederea investitorilor”, a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

Prima rundă de finanțare derulată de IIB pe piața de capital din România a fost în anul 2015, când instituția financiară a atras 111 milioane lei, iar de atunci banca a emis în fiecare an obligațiuni, atât în lei, cât și în euro, pe bursa de la București ajungând la un total de aproape 2,2 miliarde lei (467 milioane euro). Primele două emisiuni au fost deja rambursate de IIB.