ONORANT: Jurnalist german la laserul de la Magurele

Jurnalistul german Andreas Schiller a fost impresionat de holograma pe care oficialii județului Ilfov au prezentat-o la stand și s-a arătat foarte interesat de cele două proiecte pe care dorește CJ Ilfov să le facă cunoscute pentru a atrage investitori – Nodul Intermodal de la Moara Vlasiei și Măgurele Science Park.

Andreas Schiller este directorul Shiller Publishing, una dintre cele mai cunoscute edituri de publicații în domeniul imobiliar, al investițiilor și al dezvoltării regionale, cu o tradiție de peste 20 de ani în Germania și în toată lumea. Publicațiile se adresează marilor investitori în domeniul imobiliar, dar și administrațiilor publice și sunt citite, în egală măsură și de arhitecți, consultanți de business, evaluatori, avocați sau auditori.
A făcut cunoștință cu ceea ce se întâmplă la Măgurele la Expo Real – el fiind unul dintre fondatorii celui mai mare târg de investiții din Europa, cu un un număr record de vizitatori anul acesta.
Ei bine, Andreas Schiller a fost impresionat de holograma pe care oficialii județului Ilfov au prezentat-o la stand și s-a arătat foarte interesat de cele două proiecte pe care dorește CJ Ilfov să le facă cunoscute pentru a atrage investitori – Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei și Măgurele Science Park. Ca urmare, a vrut să vadă… „grozăvia” la fața locului.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germane a venit în România chiar în ziua în care s-a lansat #smartlab și a făcut o vizită la ELI NP _ laserul de la Măgurele.
Laserul din județul Ilfov este cel mai mare din lume, are 10 la sută din puterea soarelui, este încă în teste, iar facilitățile încă în construcție și dezvoltare. Asta nu înseamnă că puterea laserului nu este deja folosită în domeniul nuclear în inginerie sau chiar în restaurarea pânzelor vechi, de patrimoniu, al tablourilor sau icoanelor.
Cercetătorii ELI NP lucrează intens – sunt selectați din toată lumea, pe bază de CV și de proiect. Sunt acolo români, americani, germani, francezi.
Laserul se află într-o cameră complet septică, în case se intră în costum de protecție. Sunt multe restricții, căci acolo nu e voie să pătrundă un fir de praf. Ușile care închid facilitățile au câteva tone și sunt așezate pe o platformă construită special să nu existe nicio vibrație.
Știința care se dezvoltă o dată cu laserul de la Măgurele va putea fi folosită în cadrul Măgurele Science Park în domeniul medical – tratament țintit în cazul cancerelor, în domeniul farmaceutic, al restaurării de artă, educațional, de mediu… practic va inova în fiecare domeniu pe care investitorii vor dori să îl dezvolte.
Intenții: Măgurele Science Park se va întinde pe 50 de hectare și va cuprinde clădiri de birouri, spații comerciale, centre de excelență și un muzeu al viitorului.

*Andres Schiller este unul dintre puținii jurnaliști care au avut acces la aceste informații și la o vizită la ELI NP. S-a interesat de schimburile de experiență cu Germania și despre ce dezvoltări imobiliare sau de transfer de tehnologie și know how se pot face în Ilfov, cât și în parteneriat cu landurile din Germania. Jurnalistul s-a declarat impresionat de proiect.

Foto: Consiliul Judetean Ilfov

Jurnalistul german Andreas Schiller a fost impresionat de holograma pe care oficialii județului Ilfov au prezentat-o la stand și s-a arătat foarte interesat de cele două proiecte pe care dorește CJ Ilfov să le facă cunoscute pentru a atrage investitori – Nodul Intermodal de la Moara Vlasiei și Măgurele Science Park.