Participare din partea Romaniei la evenimentul de rang international „Inovatii in industria de petrol si gaze”

Niculae Havrileț, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei , Energiei și Mediului de Afaceri, a participat astăzi, 26 mai, la videoconferința internațională: ”Inovații în industria de petrol și gaze”.

„Prin implementarea tehnologiilor digitale, consumatorii vor dobândi un control crescut asupra consumului energetic, vor avea oportunitatea de a deveni prosumeri, având totodată, posibilitatea de a oferi soluţii de stocare a energiei.

Scopul este unul comun – este imperios necesar să reflectăm la moștenirea energetică pe care o lăsăm generațiilor viitoare, să ne plasăm pe o traiectorie de sustenabilitate în ceea ce privește energia viitorului, să respectăm resursele energetice limitate de care dispunem și să ne preocupăm de prezervarea acestora pentru generațiile viitoare. Șansele ca aceste resurse să fie la fel de accesibile și în viitor sporesc atunci când implementăm cele mai noi tehnologii de explorare și exploatare și de creștere a nivelului eficienței de-a lungul întregului lanț de procesare. De deciziile pe care le luăm astăzi depinde viitorul energetic al generațiilor care vor urma, către o economie modernă, inovativă, care să servească bunăstării popoarelor noastre, dar și sănătății mediului în care trăim”, a declarat secretarul de stat.