Pasi spre viitor pentru tinerii din judetul Ilfov

VEȘTI BUNE: 9 companii, 5 calificări și 6 clase stau sub egida proiectului ”Școală Meserie Viitor”, inițiat de Consiliul Judetean Ilfov și coordonat de AHK Romania.

Calificările propuse la nivelul județului Ilfov pentru anul școlar 2020-2021 sunt: Comerciant-vânzător, Preparator produse din carne și pește, Recepționer-distribuitor, Zugrav, Ipsosar, Tapetar și Mecanic Auto.

Patru licee: Liceul Tehnologic “Vintilă Brătianu”, Dragomirești-Vale, Liceul Tehnologic“ Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla, Liceul Tehnologic“ Nicolae Bălcescu” Voluntari, Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” Brănești au încheiat parteneriate cu operatorii economici Carmangeria Godac, Farmexim, Penny, Selgros Cash&Carry, Metro Cash&Carry, Terano Construct, Cefin, Scania, Volvo pentru a veni în sprijinul elevilor care doresc să învețe o meserie. Din cele 121 de locuri solicitate de către operatorii economici, 34 au fost ocupate după prima perioadă de înscriere.

Potrivit informațiilor oficiale, tinerii care doresc să se înscrie la această formă de învățământ și care au încheiat școala gimnazială mai au o șansă în a doua sesiune a înscrierilor care începe astăzi, 24 iulie și va dura până pe 30 iulie 2020.