PESTE 3.000 DE URMARITI, DEPISTATI DE POLITISTI. Printre persoanele urmărite, 13 care evadasera…

Au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel național.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română, în primele 11 luni din 2019, în urma activităţilor de căutare ale polițiștilor, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigații Criminale, au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel național.

Au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel național.

Demn de știut, dintre persoanele urmărite, 2.453 aveau deja emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 368 aveau mandate de arestare preventivă, iar 327 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare.
Așa cum indică statisticile, alte 149 de persoane erau urmărite în temeiul unor sentințe de internare în unități medicale de specialitate, 13 erau evadate, iar 12 persoane erau urmărite prin Biroul Național Interpol.
De asemenea, e de luatîn seamă că în perioada ianuarie – noiembrie 2019, polițiștii de investigaţii criminale au înregistrat 8.841 de cazuri de dispariții de persoane, din care 5.388 cu vârsta sub 18 ani. În această perioadă, poliţiştii au soluționat 8.998 de cazuri de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 5.562 de minori.
Precizare: aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute, întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariţie, existând situaţii când un copil a plecat de la domiciliu sau din centrul de ocrotire în mod repetat.
Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

Exemple:
La data de 3 iunie 2019, polițiștii din Galați au prins un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Galați, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 6 ani și 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat.
Un bărbat, de 35 ani, din orașul Buhuși, județul Bacău, care se sustrăgea executării unei pedepse de 6 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, a fost depistat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău la data de 20 iunie 2019.