Peste 39.600 de tone de cafea a importat Romania in primele 9 luni ale anului 2018

*39.601,95 tone de cafea (prăjită/ decofeinizată) a importat România anul trecut (cu 3,97 % mai puțin ca în 2017); valorile sunt pentru primele 9 luni ale anului.

În urma mai multor studii amanunțite dedicate proprietăților boabelor de cafea, au rezultat mai multe motive întemeiate pentru a consuma în mod regulat aceasta băutură care are numeroase beneficii pentru sănătate.

Câtă vreme cafeaua este băută fără zahăr, lapte și alte ingrediente care să adauge calorii, ea aduce multe servicii creierului și organismului, în general.
*39.601,95 tone de cafea (prăjită/ decofeinizată) a importat România anul trecut (cu 3,97 % mai puțin ca în 2017); valorile sunt pentru primele 9 luni ale anului.

*La import primele 10 ţări partenere ale României (ţări de origine pentru importuri extracomunitare şi de expediţie pentru importuri intracomunitare) deţin o pondere de 67,8% din total import realizat în primele nouă luni ale anului 2018, respectiv: Germania (20,7%), Italia (9,5%), Ungaria (6,8%), Polonia (5,4%), China (5,3%), Franţa (5,2%), Turcia (4,2%), Olanda (3,8%), Federația Rusă (3,6%) şi Austria (3,3%). (Sursa acestor date: MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI, COMERȚ ȘI ANTREPRENORIAT DEPARTAMENTUL DE COMERȚ EXTERIOR-www.imm.gov.ro )
Uniunea Europeană a importat peste trei milioane de tone de cafea în 2018, cu 12% mai mult decât în 2008, iar valoarea totală a importurilor a fost de 7,8 miliarde euro, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres.
Potrivit statisticilor, anul trecut, cea mai mare cantitate de cafea importată din țările din afara UE a venit din Brazilia (901.000 tone exportate spre UE, sau 29% din total) și Vietnam (770.000 tone, 25%). Ele sunt urmate de Honduras (228.000 tone, 7%), Columbia (173.000 tone, 6%), Uganda (161.000 tone, 5%), India (157.000 tone, 5%), Peru (127.000 tone, 4%) și Etiopia (87.000 tone, 3%) (www.ceccarbusinessmagazine.ro/ ).
*Cercetătorii au descoperit că există sute de substanțe naturale în boabele de cafea, cu efecte pozitive asupra sănătății sistemului cardiac și a celui cerebral. Mulți dintre constituenții naturali ai cafelei sunt antioxidanți performanți în protecția celulelor împotriva acțiunii distructive a radicalilor liberi.
Un studiu japonez a decoperit că persoanele care beau cel puțin o ceașcă de cafea simplă pe zi își reduc riscul dezvoltării hemoragiilor cerebrale sau a atacurilor vasculare cerebrale cu până la 20%. 

39.601,95 tone de cafea (prăjită/ decofeinizată) a importat România anul trecut (cu 3,97 % mai puțin ca în 2017); valorile sunt pentru primele 9 luni ale anului.