Pierderi uriase in lumea concertelor de anvergura

Industria concertelor ar putea avea, în acest an pierderi uriașe, sumele tinzând să ajungă la aproximativ 9 miliarde de dolari.

Industria concertelor ar putea avea, în acest an pierderi uriașe, sumele tinzând să ajungă la aproximativ 9 miliarde de dolari. Asta în condițiile în care interdicţiile impuse în mai multe țări de către autorităţi, din cauza pandemiei Covid-19 nu vor fi ridicate în următoarele 2-3 luni. Este ceea ce indică un studiu al Pollstar.


Industria concertelor ar putea avea, în acest an pierderi uriașe, sumele tinzând să ajungă la aproximativ 9 miliarde de dolari.

Suma face referire doar la vânzarea de bilete, nu şi la producţie, marketing, pază şi sponsorizări.

Pollstar pprognsticase, inițial, pentru această industrie, pe baza primului trimestru al anului (21 noiembrie 2019 – 19 februarie 2020), venituri de 12,2 miliarde de dolari, ceeace însemna cu 10,9% mai mult decât anul trecut. Această estimare s-a schimbat brusc, după ce majoritatea ţărilor din lume au interzis adunările publice. (vezi aici articolul: https://www.pollstar.com/specialedition/covid-19 )

Estimarea a ceea ce va fi pierdut depinde, evident, de momentul în care industria va reveni”, se arată în studiul citat de Variety. Dacă aceste măsuri vor fi menţinute pe tot parcursul anului- „cel mai pesimist scenariu”, pierderile vor atinge 8,9 miliarde de dolari.

Între timp, însă, este de remarcat că nu doar vedete de prim rang din lumea muzicală, dar și din cinematografie au ales să facă donații majore în lupta împpotriva coronavirusului.

 foto: ziare.com