Pinacoteca Bucurestiului va functiona in cladirea din Lipscani 18-20

Clădirea situată pe Strada Lipscani la nr. 18-20 va fi transferată în administrarea Muzeului Municipiului București, în vederea realizării Pinacotecii Capitalei. Hotărârea a fost aprobată în ședința din luna iulie 2019 Consiliului General al Municipiului Bcuurești.

“Guvernul României a anunțat în mass-media că intenționează să construiască o clădire care va fi amenajată ca Muzeu al Holocaustului, așadar clădirea din Lipscani 18-20 va fi transferată la Muzeul Municipiului București pentru amenajarea pinacotecii Capitalei. Avem foarte multe lucrări de artă care stau în condiții improprii și este momentul, chiar dacă nu s-a făcut nimic 30 de ani, măcar noi în acest moment să putem să reparăm aceste nedreptăți”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Pinacoteca Municipiului București a fost constituită încă din anul 1933 prin importante donații în perioada interbelică (colecțiile Ioan Movilă, Filip Marin, Simu), donația Pompiliu Macovei din anul 1992, achiziții și transferuri.

Colecția cuprinde 2.543 de lucrări de pictură românească și europeană, 402 lucrări de sculptură, 87 de lucrări de artă decorativă si 2.425 de lucrări de grafică.

Pentru amenajarea Piacotecii, se are în vedere organizarea unei Galerii cu 6 secțiuni, dar și a unui centru de cercetare, pe lângă zonele administrative necesare.
Foto: muzeulbucurestiului.ro