Platforma de e-learning realizata de Primaria Capitalei va fi extinsa la nivel national

Platforma de e-learning realizata de Primaria Capitalei, prin Proedus, va fi accesibila curand tuturor elevilor din Romania. Lansata in luna martie a acestui an, platforma www.hubproedus.ro a fost accesata de peste 100.000 de elevi bucuresteni.

 

“Primaria Capitalei, prin Proedus, a lansat, inca din luna martie a acestui an, una dintre cele mai inovative și interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro, care a fost accesata pana in prezent de peste 100.000 de elevi din Bucuresti!

 

La cererea a sute de elevi si parinti din alte orase din Romania, doresc sa anunt ca in cel mai scurt timp extindem la nivel national aceasta initiativa a Primariei Capitalei, care a avut un succes extraordinar! Astfel, toti elevii din Romania vor putea accesa platforma realizata de Primaria Capitalei prin Proedus!

 

Pentru aceasta, in ultima sedinta de consiliu general am propus, iar consilierii generali au aprobat, suma de 100.000 de lei necesara achizitiei unui server care sa sustina accesarea unui numar semnificativ de utilizatori unici, simultan, pe platforma, atat bucuresteni, cat si utilizatori nationali”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea, prezenta luni, 4 mai 2020, la sediul companiei aminitite.
Firea a mai explicat ca la aceasta platforma de e-learning lucreaza activ aproape 1.000 de profesori din Capitala: ”Acestia s-au straduit sa organizeze si sa inregistreze lectii online, audio si video care sa completeze programa scolara, astfel incat sa ii poata ajuta pe prescolari, elevi sau studenti. In afara de programa care presupune lectii de limba romana, matematica, istorie, biologie, chimie, fizica, sau limbi straine, platforma hubproedus ofera si alte tipuri de cursuri, cum ar fi teatru, cinematografie, dictie, jurnalism si multe altele”.

 

Targul de Oferte Educationale se va desfasura online

 

Edilul Sef a mai explicat ca anul acesta, cea de-a XI-a editie a Targului de Oferte Educationale se va desfasura online: “Doresc sa ii anunt pe toti absolvenții de școli gimnaziale care se pregătesc de evaluarea națională, ca Targul de Oferte Educationale se va desfasura anul acesta online, iar accesul la acest eveniment virtual se va face tot de pe platforma www.hubproedus.ro.

Târgul va cuprinde tururi virtuale ale tuturor liceelor bucureștene, cifre de școlarizare, medii de intrare, informații cu privire la transportul în comun spre unitatea de învățământ, dar și alte informații de care orice elev si părinte ar avea nevoie pentru a alege corect și cu responsabilitate liceul unde va dori să studieze.
De asemenea, doresc sa mai anunt ca in foarte scurt timp voi supune votului Consiliului General un proiect prin care Primaria Capitalei, impreuna cu o editura de prestigiu din Romania, va pune la dispoziție tuturor elevilor și profesorilor din Capitală o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească și universală!”, a mai spus Firea.