PMB-Termoficare: A fost aprobat proiectul de reabilitare a 106 km de rețea. Primaria Capitalei vrea sa solicite finantare europeana  

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 995 de milioane de lei fără TVA.

Se mișcă lucrurile în bine. Finele săptămânii trecute au adus vești bune pentru bucureșteni! Proiectul de reabilitare a 212 km de conducte din rețeaua bucureșteană de termoficare (aproximativ 106 km de retea) a fost aprobat, la propunerea Primarului General, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit informațiilor oficiale, este vorba despre indicatorii tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate al proiectului, document ce va fi anexa la cererea de finanțare pe care Primăria Capitalei o va depune în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, pentru acest obiectiv de investiții, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 7.

Precizare: Valoarea totală a investiției este de aproximativ 995 de milioane de lei fără TVA, durata estimată de realizare a proiectului este 2019- 2023, iar durata de exploatare-30 de ani.
Prin această investiție majoră, se vor reduce pierderile de energie din rețea cu 22,4% – pierderi de apă, de caldură- dar se vor deruce și emisiile de Co2 si Nox.

Reabilitarea celor aproximativ 212 km de conducte presupune redimensionarea hidraulică a rețelei de transport a apei fierbinți și înlocuirea conductelor clasice din oțel existente cu conducte noi.

Important de știut, Primăria Capitalei a început, în actualul mandat, primele investiții majore în rețeaua de termoficare a orașului, după o perioadă de peste 7 ani marcată de lipsa oricăror investiții sau lucrări în sistem. Este vorba despre o rețea care și-a depășit de peste 2 ori durata de viață, 80% dintre aceasta fiind veche de peste 50 de ani.

Sursa foto: Rfi

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 995 de milioane de lei fără TVA.