PNDL: MLPDA a virat peste 41 milioane lei in contul UAT-urilor, pentru asigurarea platilor catre antreprenori

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei anunță că virat, marți, 3 martie, peste 41 de milioane de lei, în conturile mai multor unități administrativ-teritoriale.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei anunță că virat, marți, 3 martie, peste 41 de milioane de lei, în conturile mai multor unități administrativ-teritoriale. Este vorba de cele care au depus solicitări pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 100 de obiective de investiţii, finanţate prin cele două etape ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Situaţia plăţilor efectuate este disponibilă aici.

Achitarea facturilor către beneficiarii care au executat corect lucrările prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost o prioritate pentru mine încă de la preluarea mandatului. Am spus clar că voi debloca aceste plăți, așadar, astăzi, am transferat către primăriile din țară încă o parte din banii prevăzuți conform contractelor”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

* * *

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei anunță că virat, marți, 3 martie, peste 41 de milioane de lei, în conturile mai multor unități administrativ-teritoriale.