“Politica Agricola Comuna in sprijinul satului romanesc”

În acest moment absorbția efectivă a fondurilor europene gestionate de AFIR este de 53%, sumele plătite ridicându-se la 4,88 miliarde de euro.

Vineri, 1 noiembrie,

În acest moment absorbția efectivă a fondurilor europene gestionate de AFIR este de 53%, sumele plătite ridicându-se la 4,88 miliarde de euro.
cu prilejul Târgului Internațional INDAGRA, a avut loc conferința “Politica Agricolă Comună în sprijinul satului românesc”, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
În cadrul evenimentului, reprezentantul AFIR, directorul general adjunct Claudiu COADA, a susținut o prezentare exhaustivă a implementării PNDR 2020, precum și a măsurilor luate pentru optimizarea accesării finanțărilor nerambursabile.
Demn de luat în seamă, în acest moment absorbția efectivă a fondurilor europene gestionate de AFIR este de 53%, sumele plătite ridicându-se la 4,88 miliarde de euro.

*Toti cei care doresc să primească informații privind accesarea fondurilor europene derulate prin PNDR 2020 sunt asteptati la punctul de informare AFIR din cadrul standului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, aflat la Platforma 5.
„Participarea Agenției la această ediție a INDAGRA reprezintă o oportunitate pentru a discuta cu publicul și cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 despre ceea ce s-a făcut până în acest moment, despre ce linii de finanțare sunt active, dar și de a prezenta o serie de exemple de bună practică în accesarea Programului, care pot constitui excelente idei de afaceri pentru viitorii beneficiari ai finanțărilor europene. De asemenea, este un cadru potrivit pentru a colecta propuneri concrete privind viitoarea perioadă de programare financiară, respectiv 2021 – 2027.” (Adrian CHESNOIU, director general al AFIR).