UPDATE: Dosar penal pentru poluare in zona de Nord a Bucurestiului; incendiu in comuna Peris

In aceasta dimineata, un incendiu puternic de vegetație s-a produs la fosta fabrică de porci din Periș, județul Ilfov, care afectează întreaga zonă de nord a Bucureștiului. Echipele Ministerului Mediului sunt pe teren și monitorizează situația. De asemenea, Garda de Mediu este pe teren, alături de echipele de intervenție IGSU, la incendiul de vegetație produs la fosta fermă din Periș, județul Ilfov.

 

Rețele de monitorizare a calității aerului au înregistrat din nou depășiri cu până la 500% pentru poluarea cu PM10 și PM2,5 miercuri dimineață. Depășirile au fost înregistrate în special în zona de Nord a orașului și în localitățile Corbeanca, Ostratu și Otopeni.

 

“Incendiul degajază un fum greu, înecăcios și cu un miros puternic, care se dispersează lent.

 

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București se apreciază că în cursul acestei zile circulatia aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h) și se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, apoi de deplasare ușoară către vest-sud-vest.

 

În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi senin”, se arata pe pagina de facebook a Ministerului Mediului.

Foto: Facebook/Ministerului Mediului

UPDATE: In acest caz, politistii s-au autosesizat din oficiu si au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru distrugere din culpă, infracţiuni privind protecţia mediului, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov. „La data de 8 aprilie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat prin Sistemul de Urgenţă 112 cu privire la faptul că se simte un miros intens de fum în zona localităţilor Otopeni şi Snagov. În temeiul sesizărilor, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din Ilfov şi echipaje ISUBIF, pentru efectuarea de verificări, stabilindu-se faptul că poluarea provine de la un incendiu de vegetaţie izbucnit pe un câmp din apropierea localităţii Periş”.