Pregatiri pentru „Bucharest Brass Competition”

„Bucharest Brass Competition” este un concurs cu anvergură internațională, dedicat tinerilor muzicieni care studiază instrumentele de alamă (trompetă, corn, tubă, trombon).

„Bucharest Brass Competition”

„Bucharest Brass Competition” este un concurs cu anvergură internațională, dedicat tinerilor muzicieni care studiază instrumentele de alamă (trompetă, corn, tubă, trombon).
este un concurs cu anvergură internațională, dedicat tinerilor muzicieni care studiază instrumentele de alamă (trompetă, corn, tubă, trombon).
Înscrierea se va putea face online, pentru două grupe de vârstă / studii: grupa 1 – 14-19 ani (elevi ai liceelor de muzică sau studenți, anul I de studiu); grupa 2 – 20-28 ani (studenți ai anilor superiori și masteranzi). În urma selecției, participanții vor putea intra în prima etapă de concurs – care presupune interpretarea unei piese la alegere și a unei lucrări contemporane românești (lucrări ale compozitorilor Sebastian Androne-Nakanishi, Aurelian Băcan, Dan Buciu, Dan Dediu, Vasile Jianu). Lucrările contemporane vor fi publicate online pe site-ul proiectului și puse gratuit la dispoziție celor interesați – după trimiterea unui mail de intenție pe adresa bucharestbrasscompetition@gmail.com. În etapa a doua, concurenții vor prezenta un concert cu acompaniament de pian.
„Bucharest Brass Competition” va asigura corepetitori pentru concurs.
IMPORTANT: Competiția se va desfășura la Universitatea Națională de Muzică din București, în perioada 13-17 aprilie 2020. Zilele de desfășurare a etapelor competiției se vor încheia cu numeroase dezbateri, conferințe și întâlniri pe teme de interes pentru tinerii muzicieni, susținute de membrii juriului, evenimente cu acces liber pentru toți participanții înscriși:
„Rolul instrumentelor de alamă în orchestră” (Tiberiu Soare)
„Cum ne pregătim pentru un examen” (Ionuț Podgoreanu)
„Despre sunet” (Florin Pane)
„Importanța articulației pentru definirea sonoră” (Ioan Rațiu)
„Breathing gym” (Theo Wolters)
„Cum să ne autodepășim” (Alexandru Corlan)
***Concursul se va încheia cu un concert de gală și decernarea premiilor:
🏆 marele premiu – 5000 lei și invitația de susținere a unui concert – solist alături de Filarmonica „Dinu Lipatti” din Târgu-Mureș
🥇 premiul I (pentru fiecare categorie) – 3500 lei
🥈 premiul II (pentru fiecare categorie) – 2000 lei
🥉 premiul III (pentru fiecare categorie) – 1000 lei
Premiile în bani vor fi completate de partenerii proiectului, astfel:
– Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare îl va invita pe câștigătorul marelui premiu să performeze ca solist cu orchestra în cadrul stagiunii 2020-2021;
– „Tinerimea Română” va invita trei dintre câștigătorii competiției să colaboreze în cadrul proiectelor sale;
– LCD Musical Service va asigura repararea și recondiționarea a două instrumente ce aparțin participanților la concurs (nu neapărat dintre câștigători).
Înscrierile se pot face până pe data de 20 martie (inclusiv), pe adresa de e-mail bucharestbrasscompetition@gmail.com. Mesajul trebuie să conțină CV-ul participantului și dovada plății taxei de participare în valoare de 200 lei, achitată în contul Asociației BAROCkeri (IBAN: RO83 BRDE 410S V043 1077 4100, cod SWIFT: BRDEROBU).
Primii 6 concurenți înscriși beneficiază de cazare gratuită, pe perioada competiției, la căminul Universității Naționale de Muzică din București (UNMB).
„Bucharest Brass Competition” este un proiect al Asociației BAROCkeri, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii I/2020.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.