Premiera dupa Revolutie: Lucrari la cel mai amplu proiect de modernizare a sistemului primar de distributie a agentului termic din Capitala

Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica București, anunță deschiderea celui de-al doilea șantier pentru continuarea lucrarilor la cel mai amplu proiect de modernizare a sistemului primar de distribuție a agentului termic din Capitală, sistem administrat de Compania Municipală Termoenergetica București.

 

Subliniem faptul ca este primul proiect de acest fel realizat, in Capitala, in ultimii 30 de ani.

 

Astfel, imediat după sistarea distribuției agentului termic, Compania Municipală Energetica a demarat organizarea de șantier în Drumul Taberei, în zona Pieței Moghioroș, unde, pe Magistrala I-III VEST, pe o distanță de peste 800 de metri, lucrătorii Companiei vor înlocui țeava veche de termoficare, cu țeavă nouă, preizolată, dotată cu senzori de avarie.

 

Noul sistem performant de țevi preizolate are o garantie de 30 de ani și poate depista, cu precizie, orice avarie care poate apărea în rețeaua de termoficare.

 

Concomitent cu deschiderea noului șantier, Compania Municipală Energetica a reluat și lucrările în șantierul din zona Pieței Bobocica, unde anul trecut a înlocuit deja un kilometru din vechile conducte cu țeavă nouă, care asigură parametri ridicați de funcționare. În această zonă, s-a început deja decopertarea traseului pe strada Energeticienilor, unde va fi înlocuită Magistrala II SUD, între Piața Bobocica și CET SUD.

 

În zonele in care se executa lucrari, vor fi instituite soluții de provizorat, astfel încât cetățenii să nu sufere de lipsa apei calde, pe perioada verii.

 

Activitatea în cele două șantiere se desfășoară cu asigurarea tuturor măsurilor de protecție a angajaților, în condițiile epidemiei de COVID-19, iar acestia primesc măști de protecție, în afara echipamentului de protecție obligatoriu.
Foto: pmb.ro