Premieră în Capitală după 68 de ani! Patinoar olimpic de 1.500 de locuri in Sectorul 4

În colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, Primăria Sectorului 4 va construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfășura atât competiții sportive naționale și internaționale, campionate europene și mondiale de hochei,înclusiv spectacole de divertisment pentru public.

Proiectul va fi oferit cu titlu gratuit de către Federația Internațională de Hochei pe Gheață, iar construcția va fi realizată în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață.

Practic, va putea fi folosit de toate echipele de profil, copii care practică sporturile pe gheață, inclusiv echipele naționale de băieți și fete la hochei.

Noul complex ultramodern în care Primăria Sectorului 4 va investi două milioane de euro va beneficia de tribune, vestiare, cabinete medicale, spații administrative, locuri de parcare și spații de relaxare amenajate în așa fel încât părinții, care își înscriu copiii la anumite activități sportive, să îi poată urmări când se antrenează.

”Este o bucurie imensă pentru mine să mă implic în acest proiect. Am spus DA de la prima interacțiune pe care am avut-o cu reprezentanții Federației Române de Hochei pe Gheață. Cu toții trebuie să căutăm și să găsim soluții pentru a atrage copiii către sport. Mișcarea înseamnă sănătate”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.