PRESEDINTELE CJ ILFOV: „Planul de gestionare a deseurilor din Ilfov nu are prevazut un incinerator”

Judetul Ilfov are un plan de gestionare a deșeurilor care prevede colectare selectivă, sortare, valorificare a deșeurilor.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a avut o întâlnire la Ministerul Mediului, pe tema deșeurilor.

După discuții, șeful forului județean din Ilfov a făcut câteva declarații, infirmând cu aplomb informațiile legate de înființarea unui incinerator pe teritoriul ilfovean.

Reciclarea și valorificarea deșeurilor sunt solutia.

Judetul Ilfov are un plan de gestionare a deșeurilor care prevede colectare selectivă, sortare, valorificare a deșeurilor. Plus un depozit de materiale inerte. Care va fi închis ermetic și care nu va polua.

Judetul Ilfov are un plan de gestionare a deșeurilor care prevede colectare selectivă, sortare, valorificare a deșeurilor.

Planul nostru nu are prevăzut un incinerator. Acesta este, potrivit legii, exclusiv în atribuția Primăriei Municipiului București. Noi, în Ilfov, am finalizat strategia pe deșeuri și am obținut un angajament de finanțare din partea Comisiei Europene pentru planul nostru, care, repet, NU conține incinerator. Și începem operaționalizarea de la anul.

Dacă vom primi vreo solicitare pentru teren unde să se facă incinerator, vom cere toate avizele de mediu și vom consulta prin referendum populația din localitatea pe raza căreia s-ar propune construcția instalației. Fără cele două condiții nu dăm niciun PUZ.

Orice altă discuție nu își are rostul”, a explicat răspicat Marian Petrache.

foto: CJ Ilfov