Prima fabrica auto din lume care reunuta la productia masinilor pe combustie!

ID3 Workshop für Medien und Journalisten am 30.08.2019 bei Volkswagen Sachsen im Werk Zwickau . Foto: Oliver Killig

După producerea ultimului exemplar Golf R Estate, cu motor 2.0 litri benzină, uzina VW din Zwickau, Germania, a devenit prima fabrică a grupului auto german care este dedicată exclusiv automobilelor electrice. Este un moment istoric, pentru cel mai mare constructor de automobile și pentru istoria automobilului în general. Fabrica este una din cele mai vechi ale Volkswagen, aici fiind asamblate, între 1904 și 1942, automobile ale mărcilor istorice Horch și DKW, apoi primele modele Audi. După al doilea război mondial, uzina a fost preluată și demontată de ruși, abia mai târziu fiind reconstruită.

Aici au fost produse celebrele Trabanturi, 3 milioane de exemplare, timp de aproape 40 de ani. După 1990, fabrica a reintrat în proprietatea Volkswagen, aici fiind fabricate trei dintre cele mai populare modele ale mărcii: Polo, Golf și Passat. Pe 26 iunie a fost produs ultimul astfel de automobil, ultimul care poartă sub capotă un motor care poluează.

„Astăzi este o zi istorică pentru noi. Suntem mândri de ceea ce am obținut până acum și în același timp așteptăm cu mare nerăbdare să vedem ce ne rezervă viitorul. Tendința către mobilitatea electrică va continua cu viteză crescută. Noi vom satisface această cerere la Zwickau: am creat deja capacitatea de a construi 330.000 de vehicule anul viitor”, a declarat Reinhard de Vries, director de tehnologie și logistică al uzinei VW Sachsen.

Foto: Volkswagen