Primaria Capitalei a deschis un nou centru pentru victimele violentei domestice

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat în această săptămână un nou centru destinat victimelor violentei domestice. Acesta este situat în sectorul 5 al Capitalei.

Dar… trebuie recunoscut faptul că… deschiderea mai multor astfel de centre vorbșete, în sine, despre… degradarea comunității, despre prezența violenței în familie, în societate în general și asta NU E BINE DELOC. Cu cât sunt mai necesare astfel de… refugii, cu atât mai mult înseamnă că VIOLENȚA se consacră drept flagel.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat: „Am deschis azi un nou centru destinat victimelor violenței domestice, atât femei cât și copii! Acesta este cel de-al doilea centru pe care il punem la dispozitia femeilor și copiilor care sunt în pericol acasa, pentru ca in timpul perioadei de urgenta am mai deschis un alt adapost de acest gen, cu o capacitate de 100 de locuri.

Am luat aceste măsuri pentru ca, din păcate, în această perioadă tot mai multe femei ne cer ajutorul.

Pe langa aceste două centre, oferim acestor victime două locuințe protejate și un apartament de tranzit, unde locuiesc femeile și copiii care solicită sprijin până la eliberarea rezultatelor pentru testul COVID.

În acest centru, femeile și copiii vor beneficia de hrană, îmbrăcăminte, produse de igienă corporală și supraveghere”.

Directorul DGASMB, Cosmina Simiean: „Este foarte important ca femeile din Bucureşti care se află într-o situaţie de violenţă domestică, sa stie ca le putem ajuta si ca pot apela la numărul de telefon 021.9524 pentru a cere ajutor. In centrele noastre le putem gazdui pentru o perioada de trei ani.

De asemenea, putem plati chiria, în valoare de maxim 1.500 de lei pe lună, pentru femeile care nu doresc să stea în centru şi care doresc să îşi reconstruiască o existenţă pe cont propriu.

Persoanele care doresc să se informeze cu privire la serviciile pe care le oferim pot să apeleze numărul gratuit 0800.821.218 sau numărul scurt pentru a sesiza cazurile de violenţă domestică şi a cere ajutor 021.9524, ambele numere de telefon organizate de către Primăria Capitalei pentru a veni în sprijinul femeilor din Municipiul Bucureşti”.

IMPORTANT: În premieră, în cadrul centrului vor fi in curand functionale o creșă și o grădiniță doar pentru copiii victimelor violenței domestice găzduite în centru.

Reamintim faptul că Primăria capitalei, prin DGASMB, asigură pentru victimele violenței în familie și următoarele servicii și beneficii sociale:

– Decontarea costurilor aferente serviciilor privind examinarea victimelor și eliberarea certificatului medico-legal pentru victimele violenței în familie din municipiul București.

– De asemenea, în subordinea Direcției de Asistență Socială este organizat și funcționează, încă din anul 2007, singurul centru adresat agresorilor la nivelul municipiului Bucureşti, şi anume Centrul de asistență pentru agresori ”O nouă șansă”. Aici, 73 de persoane primesc, in prezent, servicii de consiliere pentru adicții (alcool și jocuri de noroc) și consiliere familială.