Primaria Capitalei: Consolidarea Pasajului Straulesti, realizata de Compania Municipala „Strazi, Poduri si Pasaje”, a fost finalizata! Proiectul integral, gata la 15 octombrie!

VEȘTI BUNE! Consolidarea podului Străulești a fost finalizată!

VEȘTI BUNE! Consolidarea podului Străulești a fost finalizată, iar întreaga lucrare – ce presupune consolidarea și reabilitarea podului – se va încheia la 15 octombrie, așadar cu respectarea programului de lucrări asumat și aprobat.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat: “Este vorba despre încă o investiție realizată în termen de una dintre companiile municipale care își arată, în acest fel, utilitatea și eficiența. Am avut o întâlnire de lucru cu responsabilii de proiect, pentru a mă asigura că suntem în grafic. Am demarat lucrările în luna octombrie 2018, pentru a stopa procesul de degradare a construcției și pentru a asigura condițiile de siguranță a circulației. Prin această investiție, Primăria Capitalei a adaptat Pasajul la cerințele din Legea privind calitatea în construcții, crescând astfel rezistența și durabilitatea acestuia în exploatare.”

PRECIZĂRI: Au fost realizate lucrări la infrastructură și suprastructură, inclusiv pentru ridicarea tablierului, de relocare a conductei de gaz, așternere a mixturii asfaltice. În prezent Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje se execută montarea dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație, vopsirea elementelor din beton și amenajarea zonei de sub pod (inclusiv breteaua de întoarcere utilizată de și de transportul în comun).
Autoritățile transmit că lucrările se vor încheia odată cu realizarea marcajului rutier, termenul de finalizare fiind stabilit pentru data de 15 octombrie 2019.
*Podul Străuleşti se află pe DN1A şi traversează Lacul Griviţa, la ieşirea din Bucureştii Noi spre Târgovişte.

În acest domeniu, Primăria Municipiului București a actualizat expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri și pentru 7 dintre cele 13 pasaje pe care le administrează, prin Administrația Străzilor. Rezultatele au indicat că 6 poduri și 3 pasaje au o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenție, fiind construcții ce nu au fost niciodată consolidate, ci au beneficiat doar de lucrări de minime reparații.

Pentru acestea au fost realizate documentațiile pentru lucrările de intervenție și s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, iar la Podul Străulești și la Podul Grant, care presupune o intervenție mai amplă, lucrările au început în acest an. Pasajul Fundeni este următorul obiectiv din această categorie, programat pentru lucrări de consolidare.

Foto: pmb.ro

VEȘTI BUNE! Consolidarea podului Străulești a fost finalizată!