Primarul capitalei, discutii „tete-a-tete” cu noul ministru al Mediului

Primarul General, Nicușor Dan, s-a întâlnit marți, 29 decembrie, la Primăria Capitalei, cu noul ministru al Mediului, Tanczos Barna.

În urma discuțiilor, Primarul General, Nicușor Dan a declarat: “Prima mea întâlnire cu un ministru al Guvernului recent instalat a avut loc la Primăria Capitalei, unde am discutat cu noul ministru al Mediului, Tanczos Barna.

Dialogul nostru a privit în special problemele urgente ale Bucureștiului – calitatea aerului și procedura europeană de infringement, gestionarea deșeurilor și colectarea separată, soluțiile nepoluante pentru traficul rutier.

Am avansat în legătură cu amplasarea de noi puncte pentru măsurarea calității aerului în București, am convenit de principiu o întâlnire dedicată la Ministerul Mediului, cu participarea primarilor de sector, pentru elaborarea unei viziuni comune în problema deșeurilor din capitală și am aprofundat subiectele privind pistele de biciclete, modernizarea flotei STB și mașinile electrice.

Vreau să am o colaborare excelentă cu Guvernul României și cu miniștrii cabinetului Cîțu, pentru a rezolva problemele capitalei”.