Primarul General al capitalei: „Incepand cu 1 septembrie, primii beneficiari ai programului prin care se acorda locuinte de serviciu personalului din spitalele din subordinea ASSMB, se vor putea muta in casa noua!”

Repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele aflate în subordinea Consiliului general, prin ASSMB, va începe după data de 15 august.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat miercuri, 31 iulie, cu 35 de voturi ‘pentru’, lista cu încă 63 de dosare ale personalului medical, avizate de către comisia constituită la nivelul PMB.
12 consilieri USR s-au abținut de la vot.

Primarul General, Gabriela Firea: „Repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele aflate în subordinea Consiliului general, prin ASSMB, va începe după data de 15 august, iar primii beneficiari se vor putea muta după 1 septembrie. Avem în acest moment 210 dosare avizate, aflate pe lista de prioritate. Din cauza reducerii bugetului, Primaria Capitalei a achitat deocamdată doar 70 locuințe din totalul de 177 aprobat de Consiliul General. Aceste locuințe trec astăzi în administrarea ASSMB. Luna viitoare vor fi achitate încă 107 locuințe, care vor trece de asemenea în administrarea ASSMB”.

Cocret, persoanele aflate pe lista de priorități vor fi contactate de reprezentanții PMB – Direcția Spațiu Locativ, care vor derula, în colaborare cu ASSMB, procedurile legale privind repartiția locuințelor și încheierea contractelor.

Potrivit unui comunicat oficial, chiria va fi calculată în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv OUG 40/1999 privind protecția chiriașilor și stabilirea chiriei pentru spațiile cu destinația de locuințe, ținându-se cont de zona în care se află unitățile locative și suprafața apartamentelor. Potrivit estimărilor, chiria va avea valori cuprinse între 97 – 110 lei/lună.

Până în prezent au fost înregistrate un număr de 630 cereri, dosarele se află în diferite stadii de completare, urmând ca după parcurgerea etapelor prevăzute în metodologie, să fie înaintate C.G.M.B. pentru aprobare. De asemenea, pentru diferența de până la cele 600 se vor face demersuri pentru alocarea fondurilor necesare, în funcție și de solicitările cadrelor medicale.

De precizat, în anul 2018, a fost inițiat acest proiect prin care se oferă medicilor, asistentelor și personalului auxiliar din unitățile sanitare aflate în administrarea Primăriei Capitalei motive suplimentare de a rămâne să profeseze în România, prin punerea la dispoziția acestora, în condiții avantajoase, a unor locuințe de serviciu.

foto: ziare.com

Repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele aflate în subordinea Consiliului general, prin ASSMB, va începe după data de 15 august.