Prințul Charles, discurs impresionant la ICR Londra: „Doresc Romaniei tot succesul posibil pe viitor, eu voi pastra mereu cea mai mare afectiune pentru Romania si oamenii ei”

Prințul Charles: „Legăturile cu România înseamnă foarte mult pentru mine și este minunat să văd schimbările din acești 30 de ani”.

Prinţul de Wales, la ICR Londra: „Când am aflat, cu ani în urmă, că am avut o stră-stră-străbunică din Transilvania, al cărei sat natal urma să fie distrus, am înțeles și mai bine suferințele teribile pe care românii au trebuit să le îndure atât de mult timp.
Legăturile cu România înseamnă foarte mult pentru mine și este minunat să văd schimbările din acești 30 de ani, care au avut loc ca urmare a eforturilor depuse de foarte mulți oameni.
La fel de minunat este să văd contribuția imensă a comunității românești din Regatul Unit. Să văd atât de multă lume adunată aici, din toate domeniile de activitate, aducându-și contribuția specială la această țară în atât de multe feluri, mă face să mă simt foarte mândru.
Vreau să mă folosesc de această ocazie pentru a spune cât de mult apreciez ceea ce faceți aici și cât de mult reprezentați pentru diversitatea acestei țări. De aceea vreau să vă mulțumesc. Mi-a făcut o mare plăcere să fiu alături de voi cu această ocazie specială. Doresc României tot succesul posibil pe viitor, eu voi păstra mereu cea mai mare afecțiune pentru România și oamenii ei”.
12 decembrie 2019. Un discurs și mult, mult mai mult decât atât. Cuvinte cetransmit sentimente, trăiri. Din parte Alteței Sale Regale, Prințul de Wales, moștenitorul Coroanei Britanice.

Prințul Charles: „Legăturile cu România înseamnă foarte mult pentru mine și este minunat să văd schimbările din acești 30 de ani”.