Înainte de partida de sâmbătă, 1 decembrie, cu CSU Belor Galați, din Divizia A1, voleibalistele de la CSM București au avut parte și de relaxare! Una activă, pentru că fetele lui Ferhat Akbaș au consumat energie din plin susținând o oră de sport la Școala numărul 188. Concret, campioanele României au fost profesoare de sport pentru aproximativ 100 de elevi din clasele I-IV. Școlarii au fost extrem de încântați că au îndrumători celebrii, au depus efort si au pus suflet la toate exercițiile pe care ” tigroaicele” le-au ” predat”.

”Ne-am bucurat să fim parte din această campanie, este important să promovăm sportul de masă. Îmi plac foarte mult copiii și m-am bucurat să fiu în preajma lor. Am văzut mulți elevi pasionați de volei. Așa am început și eu, într-o sală de sport, la o selecție, cam la fel, peste 100 de copii. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge campioana țării, apoi la echipa națională…la început a fost doar entuziasmul de a face mișcare alături de alți copii”, a spus Adina Salaoru, capitan al echipei nationale.

Jucătoarea din Ucraina, Iryna Trushkina, a fost cea mai dedicată profesoară și le-a explicat elevilor multe dintre mișcările de bază din volei. ”Sunt în formă maximă pentru că cei mici mi-au dat energie și fericire. Sunt foarte entuziasmată că am făcut sport cu ei. A fost puțin greu pentru că ei nu s-au oprit deloc și mă căutau mereu cu privirea să le spun că este bine ce fac. Eu am început voleiul întâmplător, la plajă, un antrenor m-a văzut că sunt înaltă și i-a spus mamei melei să mă lase la sport. Apoi m-a chemat la antrenamente, făceam de trei ori pe săptămână…”, a spus Iryna Trushkina.

Antrenorul turc Ferhat Akbaș a dezvăluit că povestea lui cu sportul a început în școala generală, la un eveniment asemenea celui organizat de CSM București. ”Este o campanie excelentă, copiii se distrează mult, pentru unii a fost prima dată când au jucat volei. Este destul de greu să antrenezi 100 de copii, e greu să-i organzezi. Copiii sunt talentați și este foarte bine că fac sport de mici. Eu așa am început, la școală, aveam cam 11 ani. Pentru ei e foarte impornat să facă sport, să facă mișcare – contează pentru mintea și corpul lor să fie sănătoși”, a punctat Ferhat Akbaș.

La finalul orei de sport, campioanele României le-au oferit copiilor orare cu însemnele clubului, diplome de participare și le-au dat autografe.