Proiectul restaurarii Palatului Universitatii din Bucuresti, aprobat de Guvern, se ridica la 445,88 milioane lei

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de astazi, 4 iunie, indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea Palatului Universitatii din Bucuresti (B-dul Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 3), anunta Compania Nationala de Investitii.

Lucrarile vor viza consolidarea, restaurarea invelitorii si a sarpantei, restaurarea fatadelor (inclusiv a tamplariei exterioare), modificari functionale si restaurarea finisajelor interioare, iluminat arhitectural fatade, reabilitarea instalatiilor, degajarea curtii interioare, conservarea si punerea in valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioara prin amenajarea unui spatiu muzeal, amenajari exterioare.

Valoarea estimata a lucrarilor este de 445,88 milioane de lei, iar durata estimata de realizare este de 60 de luni. Universitatea din Bucuresti participa la realizarea obiectivului prin finantarea lucrarilor si serviciilor neeligibile prin program (lucrarile exterioare – amenajarea terenului, retele exterioare din incinta), in valoare de 2,37 de milioane de lei, inclusiv TVA, conform devizului general aferent obiectivului, insusit, conform legii, suma aprobata prin Hotararea Senatului Universitatii din Bucuresti nr. 7 din 26.03.2020.

In perioada urmatoare, CNI va demara procedura de achizitie publica pentru contractarea lucrarilor de proiectare si executie.

Palatul Universitatii este o cladire de importanta esentiala, in prezent aici functionand 8 dintre cele mai vechi si mai prestigioase facultati (Facultatea de Administratie si Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie si Geofizica, Facultatea de Istorie, Facultatea de Limbi si Literaturi straine, Facultatea de Litere si Facultatea de Matematica si Informatica).