Reprezentantii Ministerului Sanatatii, discutii cu Organizatia Mondiala a Sanatatii

Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății a avut o întâlnire de lucru cu dr. Miljana Grbic, șeful Biroului pentru România al OMS.

Marți, 11 februarie 2020 a.c., la sediul Ministerului Sănătății a avut loc o întâlnire privind pașii concreți ai colaborării României cu Organizația Mondială a Sănătății.
Ca urmare a întâlnirii avute la Geneva cu Directorul Regional al OMS Dr. Hans Kluge, dr. Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății a avut o întâlnire de lucru cu dr. Miljana Grbic, șeful Biroului pentru România al OMS. La întâlnire a participat și prof. dr. Alexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al OMS.
IMPORTANT: Principalele teme abordate s-au referit la sprijinul pe care Biroul Regional pentru Europa al OMS îl poate acorda țării noastre pentru reformarea sistemului de sănătate, mai ales în ceea ce privește îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate, dezvoltarea asistenței medicale primare și introducerea de noilor tehnologii digitale și a inteligenței artificiale (e-health) în sistemul de sănătate din țara noastră.
Totodată, au fost abordate și teme privind conținutul Acordului Bienal de Colaborare cu OMS care va fi semnat în luna martie la București, precum și necesitatea elaborarii în scurt timp a foii de parcurs pentru ca asistența tehnică a organizației să devină operațională, având la bază modele deja aplicate în alte țări europene.
Dr. Andrei Baciu i-a asigurat de toată recunoștința și considerația pentru sprijinul OMS și al Biroului de la București pentru proiectele aflate deja în derulare ( controlul tuberculozei, sănătatea reproducerii, vaccinare) și a subliniat importanța pe care o acordă Guvernul României și Ministerul Sănătății parteneriatului cu OMS pentru îmbunătățirea indicatorilor de sănătate ai populației din României.

Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății a avut o întâlnire de lucru cu dr. Miljana Grbic, șeful Biroului pentru România al OMS.