S-a dat startul trainingurilor in cadrul proiectului NEETs in Entrepreneurship in Bucuresti si Ilfov

La inceputul acestei luni, Junior Achievement (JA) Romania a lansat hub-ul antreprenorial sia dat startul primei sesiuni din seria cursurilor de formare pentru insertia tinerilor pe piata muncii. 12 tineri din Bucuresti si Ilfov au participat, timp de o saptamana, la activitati de dezvoltare personalacare sa le creascamotivatia si abilitatile de self-leardeship.

Activitatile din cadrul acestei sesiuni reprezinta o adaptare a metodei de lucru norvegiene FROG, dezvoltata de organizatia Lyk-z & døtrecu scopul de a le crea tinerilor o mai bunacunoastere a propriilor aspiratii, resurse, competente si valori, si, astfel de a pune bazele formarii viitorilor profesionisti si antreprenori.

„Cand am inceput acest curs, aveam pareri impartite; aveam impresia ca sunt constient de capacitatile si valorile mele si credeam ca nu imi va fi de folos. Cu fiecare exercitiu, am fost din ce in ce mai captivat si placut surprins de calitatea programului. Am ajuns sa creez o legatura cu trainerii si colegii si sa ne cunoastem. Am constientizat ca am calitatile necesare pentru a reusi in ceea ce imi propun si am invatat sa nu ma descurajez. Recomand programul tuturor tinerilor! Cu siguranta se vor redescoperi si vor invata din experientele altora” – Adrian, 27 de ani, Bucuresti.

In completarea acestui curs, proiectul prevede activitati de tip job shadow, traininguri, consultanta si oportunitati de finantare pentru deschiderea unei afaceri, adresate tinerilor de pana la 29 de ani, care nu sunt inscrisi intr-o forma de educatie sau pregatire profesionalasi nici nu muncesc (tineri NEETs). Pana in 2021, prin intermediul proiectului, vor fi instruiti 400 de astfel de tineri si 1.000 de liceeni din invatamantul vocational si tehnic din Romania.

Proiectul NEETs in Entrepreneurship este finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin EEA and Norway Grants Fund for Youth Employmentsi este implementat de organizatiile Junior Achievement din 6 tari. Pana la finalul proiectului, 1.600 de tineri NEET din Bulgaria, Italia, Romania si Spania vor beneficia de activitati de formare pentru dezvoltarea abilitatilor deangajaresi pentru a-si deschide propria afacere.