S-a lansat proiectul de selectie a reprezentantilor Primarului in Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant din Sectorul 2

Evenimentul a avut loc miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 16:00, la sediul Primariei Sectorului 2, avandu-i ca invitati pe Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie si pe Emanuel Beteringhe, reprezentant al Federatiei Coalitia pentru Educatie.

In ce consta acest proiect? Conform legii, primarul isi poate desemna un reprezentant in Consiliul de Administratie al fiecarei institutii de invatamant din unitatea administrativ-teritoriala pe care o conduce.

Pana acum, acesti reprezentanti erau alesi, in general, din randurile angajatilor primariei. Din pacate, de multe ori, acestia nu ajungeau la sedinte sau nu erau convocati la ele, recunosc acum edilii Sectorului 2.

De acum inainte, acestia isi doresc o implicare mai activa a societatii civile pentru a reface legatura dintre comunitatile noastre, scoala si autoritatea locala. Conform afirmatiilor primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu: ”Cautam persoane implicate, cu preocupari legate de educatie si motivate sa puna umarul alaturi de noi la construirea unor comunitati mai puternice in jurul scolilor din cartiere, scoli ce vor trebui sa devina mai sigure si mai curate, mai incluzive, mai pregatite sa dezvolte potentialul fiecarui copil care le trece pragul”.

Cei interesati sunt invitati sa aplice prin completarea formularului disponibil la adresa https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdx7DoMmnVs7d…/viewform

Selectia va fi realizata in urma studierii aplicatiilor, cu sprijinul unei comisii formate din reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale cu experienta relevanta in domeniu.

Se asteapta inscrierile!