Sarbatoare la Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. aeronavei EC-135, 10.000 de ore de zbor!

Festivitatea dedicată celebrării celor 10.000 de ore de zbor ale aeronavei EC-135, numărul 334, moment de mare însemnătate pentru Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. și echipajele SMURD care efectuează misiuni aeromedicale în scopul salvării vieții populației, s-a desfășurat miercuri, 29 Ianuarie a.c..

Festivitatea dedicată celebrării celor 10.000 de ore de zbor ale aeronavei EC-135, numărul 334, moment de mare însemnătate pentru Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. și echipajele SMURD care efectuează misiuni aeromedicale în scopul salvării vieții populației, s-a desfășurat miercuri 29 Ianuarie a.c., la unul dintre hangarele Inspectoratului General de Aviație al MAI, festivitate care a continuat cu o alta activitate importantă.

Din ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr.49/2014 privind instituirea și conferirea unor distincții onorifice din cadrul MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr.Raed Arafat a înmânat “Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență” Inspectoratului General de Aviație al MAI pentru merite deosebite în salvarea vieții cetățenilor în situații de urgență și participarea la acțiunile de acordare a asistenței medicale de urgență.

Această înaltă distincție a fost înmânată de către secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorului general, comandor Cătălin-Paul Dache.

La eveniment au mai participat Dr. Bogdan Opriță, medic-șef UPU-SMURD Floreasca, Georges Durdilly, director general al Airbus Helicopters România, cadre militare ale Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. și ale Unității Speciale de Aviație București.

IMPRESIONANT: Cu aceeași ocazie, directorul general al Airbus Helicopters România, Georges Durdilly i-a înmânat inspectorului general, comandor Cătălin-Paul Dache, o machetă a elicopterului EC-135, numărul 334, în semn de recunoștință pentru întreaga activitate a salvatorilor care au desfășurat misiuni complexe de salvare a populației la bordul aeronavei amintită anterior.

Secretarul de stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a mulțumit colegilor de la Inspectoratul General de Aviației al MAI și medicilor, paramedicilor SMURD, echipajele medicale, oameni de înalt profesionalism, pasionați șine

Festivitatea dedicată celebrării celor 10.000 de ore de zbor ale aeronavei EC-135, numărul 334, moment de mare însemnătate pentru Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. și echipajele SMURD care efectuează misiuni aeromedicale în scopul salvării vieții populației, s-a desfășurat miercuri, 29 Ianuarie a.c..

osteniți, pentru contribuția adusă dezvoltarii sistemului integrat de management al situațiilor de urgență, pentru obținerea unor performanțe profesionale deosebite și îndeplinirea unor servicii de excepție în executarea misiunilor aeromedicale.

De asemenea, a adresat mulțumiri tuturor celor care, în ultimii ani, prin forță, implicare și determinare au dus la bun sfârșit misiuni de salvare complexe, reușind să clădească, pas cu pas, un sistem de urgență performant în România.