Scrisoarea Primarului General, Gabriela Firea, adresata Primarului Parisului, Anne Hidalgo

Mare parte de edificiul legendar, cu o istorie de aproape 900 de ani a fost distrusă în flăcări uriașe.

Luni, 15 aprilie, inima Parisului, inima Franței, unul dintre marile simboluri ale creștinătății a ars. Timp de 9 ore. Mare parte de edificiul legendar, cu o istorie de aproape 900 de ani a fost distrusă în flăcări uriașe. Lumea a încremenit, în vreme ce sute de pompieri, polițiști și echipaje de urgență au încercat să stingă incendiul și să salveze cât mai mult…
Primarul General, Gabriela Firea, a trimis marți, 16 aprilie, o scrisoare omologului său de la Paris, primarul capitalei Franței, Anne Hidalgo, prin care și-a exprimat regretul față de incendiul care a devastat luni seară catedrala Notre Dame din Paris.
Totodată, în semn de solidaritate cu eforturile poporului francez de restaurare a monumentului, Edilul Șef al Capitalei a anunțat ca va dona 10% din salariul său, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei.

Textul integral al scrisorii:

Doamnei Anne HIDALGO

Primarul orașului Paris

Stimată Doamnă Primar,

În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.

Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință!
Indiferent de naționalitate sau origine, oameni din întreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.

Cu solidaritate,
Gabriela FIREA, PRIMAR GENERAL

sursa foto: Ciao.ro

Mare parte de edificiul legendar, cu o istorie de aproape 900 de ani a fost distrusă în flăcări uriașe.