Se suspenda seria actuala de bilete de odihna si tratament balnear pentru pensionari

A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetățenii de serviciile de calitate pe care le merită.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a suspendat, din 16 martie, activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear, măsură care va fi valabilă pe perioada stării de urgenţă.

Biletele care au fost eliberate până la această dată vor fi anulate, urmând ca beneficiarilor să li se restituie integral contribuţia, la cerere. Ulterior reluării activităţii, aceste persoane vor putea să solicite un nou bilet de tratament pentru anul în curs.

„În această perioadă, după suspendarea înscrierilor pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi pentru bilete de tratament în bazele gestionate de Casa Naţională de Pensii Publice prin TBRCM, am fost de acord cu decizia întreruperii, cu 3 zile înainte, a perioadei de tratament a seriei în curs. Doresc să nu punem sănătatea pensionarilor în situaţie de risc, mai ales dacă nu putem asigura condiţiile de prevenţie/distanţă socială cerute de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Pensionarii reprezintă una dintre categoriile cele mai vulnerabile, în eventualitatea contractării virusului”, a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina de Facebook.