Secretarul de Stat Dan Neculaescu la Conferinta anuala a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmarii si neproliferarii armelor de distrugere in masa

În marja Conferinței, Dan Neculăescu a avut o întrevedere bilaterală cu Mircea Geoană, recent numit în funcția de Secretar General Adjunct al NATO.

ONORANT: Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat în calitate de vorbitor principal la Conferința anuală a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmării și neproliferării armelor de distrugere în masă, organizată la Bruxelles, în perioada 22-23 octombrie 2019.
În intervenția sa, Dan Neculăescu a menționat preocupările globale de securitate determinate de dezvoltarea tehnologică a rachetelor balistice, precum și transferul tehnologiei asociate acestora către actori statali și non-statali. Totodată, oficialul român a indicat că există mecanisme internaționale care pot asigura transparența necesară și pot limita dezvoltarea sistemelor balistice, în special în context post-INF. Secretarul de stat a trecut în revistă eforturile și expertiza pe care o poate furniza România în  domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă.
În marja Conferinței, Dan Neculăescu a avut o întrevedere bilaterală cu Mircea Geoană, recent numit în funcția de Secretar General Adjunct al NATO. În cadrul întrevederii, au fost abordate eforturile aliate de consolidare a apărării și descurajării pe flancul estic. De asemenea, cei doi interlocutori au avut un schimb eficient de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul NATO de la Londra, din decembrie 2019.

În marja Conferinței, Dan Neculăescu a avut o întrevedere bilaterală cu Mircea Geoană, recent numit în funcția de Secretar General Adjunct al NATO.