Seful Statului Major al Apararii, General-locotenent Daniel Petrescu, infectat cu coronavirus

„După rezultatul pozitiv în urma unei testări medicale de ieri privind COVID-19, am fost obligat să intru în izolare. Nu prezint simptomatologie pentru noul coronavirus, dar voi urma procesul curativ, sub îndrumarea personalului medical de specialitate. Atribuțiile funcționale se derulează fără probleme, având în vedere sistemele de comunicații și informatică publice și militare pe care le am la dispoziție.

Urmează două sărbători de suflet pentru poporul român: Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, și Ziua Națională a României. De data aceasta, vă invit să le marcăm prin amplificarea comunicării dintre noi. Distanța pe care trebuie să o păstrăm, temporar, față de ceilalți nu este un impediment pentru o relație sufletească cu atât mai apropiată. Avem la îndemână mijloace tehnice pentru a ne transmite reciproc „la mulți ani” și a ne zâmbi, de departe, unul altuia cu căldură.

Vă invit să facem din aceste sărbători naționale un prilej de bucurie comună!”

Mesajul a fost postat chiar azi de șeful Statului Major pe contul său de socializare.

În data de 24 noimebrie, domnia sa a participat la ceremonia de întâmpinare a militarilor participanți la misiunea din teatrul de operații Mali, în fapt, secvența finală a unei povești de succes a detașamentului „Carpathian Pumas”, generat de Forțele Aeriene Române.

 Și ministrul Apărării a fost testat, testul este negativ, dar Nicolae Ciucă a intrat, din precauție, în izolare.

„Au fost luate măsurile stabilite de protocolul aplicabil în această situație, generalul-locotenent Petrescu intrând în izolare într-un spațiu special destinat la sediul MApN, de unde își exercită în continuare atribuțiile funcționale”, precizează MApN.