Sistemul „Garantie-Returnare (SGR) pentru ambalaje” discutat la Ministerul Mediului

Ministrul Tánczos Barna s-a întâlnit, luni, 11 ianuarie, cu reprezentanții Asociației Berarii României și ai Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare, tema discuțiilor fiind implementarea, în România, a Sistemului „Garanție-Returnare (SGR) pentru ambalaje”.

”A fost o primă întâlnire foarte bună și mă bucur că marii producători sunt hotărâți să se implice în crearea de la zero a unui sistem eficient de garanție returnare pentru ambalaje. Am convenit cu ei, așa cum sper să o facem cu toți factorii implicați în proces, să pornim de la feedback-ul primit în procesul de consultare publică și să eliminăm vulnerabilitățile semnalate”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

În cursul zilei de mâine și referitor la același subiect, demnitarul se va întâlni și cu reprezentanții comercianților. ”Îmi doresc să obținem mâine același angajament ferm și din partea rețelelor comercianților mari și mici, precum și din partea distribuitorilor. Dacă înțelegem toți că SGR este soluția optimă de care România are nevoie, pentru a-și rezolva problema deșeurilor odată pentru totdeauna, atunci cu siguranță fiecare dintre noi va avea de câștigat”, a explicat ministrul.