Stadionul STEAUA e gata! Receptia a avut loc vineri seara, in prezenta premierului si a primarului general al capitalei

Primarul General, Nicușor Dan, a participat vineri seară, împreună cu Premierul Ludovic Orban, la recepția lucrărilor stadionului Steaua din Capitală, una dintre cele trei arene moderne din București construite pentru Euro 2020 (și nu numai), competiție amânată din cauza COVID-19.

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan a declarat: ”Pentru performanță, trebuie să oferi condițiile necesare sportivilor pentru a se antrena și pentru a evolua, iar infrastructura este una dintre aceste condiții. Îmi doresc ca bucureștenii să aibă infrastructură sportivă modernă și apreciez efortul Guvernului pentru construcția acestui stadion. În timpul mandatului meu îmi propun să nu se mai piardă nicio bază sportivă din București. Dimpotrivă, Primăria Capitalei va sprijini dezvoltarea sportului de masă și a zonelor care să permită practicarea acestor sporturi. Sper ca în curând să depășim perioada dificilă cauzată de pandemie, sportivii să poată juca, iar noi, suporterii, să ne bucurăm de meciurile echipelor favorite, din tribunele stadioanelor.”

La rândul său, Prim – Ministrul Ludovic Orban a precizat: ”Intenţionăm să susţinem un amplu program de construcţie de baze sportive, de terenuri de antrenament în toată ţara. Numărul copiilor care vor să facă sport a scăzut şi acesta nu este un lucru bun. Sportul face pare din elementele de bază ale educaţiei şi este momentul să dăm un semnal clar că trebuie să încurajăm activitatea sportivă, o implicare a copiilor, a adolescenţilor, a tinerilor. Bucureştiul are nevoie şi de alte baze sportive, de o sală polivalentă care să fie la standarde internaţionale”.

Lucrările la noul stadion au fost finanţate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului 25/2001, privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii C.N.I. – S.A., cu modificările şi completările ulterioare.