STAR PROIECT: „Multirisc Modul III”

Valoarea proiectului este de aproximativ 53,2 mil. RON (11 mil. Euro) și va avea o durată de 36 de luni.

Valoarea proiectului este de aproximativ 53,2 mil. RON (11 mil. Euro) și va avea o durată de 36 de luni.
Miercuri, 16 octombrie, s-a semnat proiectul „Multirisc Modul III”, destinat îmbunătățirii pregătirii personalului IGSU, Serviciilor de Ambulanță, Unităților și Compartimentelor de Primiri Urgențe, Salvamont și Salvaspeo.
Potrivit informațiilor oficiale, valoarea proiectului este de aproximativ 53,2 milioane RON (11 millioane de Euro) și va avea o durată de 36 de luni.
Proiectul presupune pregătirea, ATENȚIE, a peste 9.000 persoane pe următoarele domenii: Dispecerizare integrată; Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative; Prim-ajutor calificat și descarcerare; CBRN (chimic, biologic, radiologic și nuclear); Pirotehnic; Naval; Medical; Conducerea defensivă a autospecialelor; Identificarea, evaluarea și monitorizarea riscurilor.
Totodată, elaborarea și derularea unor programe multidisciplinare de perfecționare va conduce la profesionalizarea resurselor umane și, implicit, creșterea calității vieții cetățenilor, contribuind totodată la reducerea timpului de răspuns la solicitările de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
Ceremonia generată de semnarea proiectului a avut loc la Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă din București, în prezența premierului interimar- Viorica Dăncilă, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul Iamandi, precum și a altor oficialități.