START Dezbateri publice in Sectorul 5! Aflati acum subiectele!

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dă startul unor dezbateri publice pe tema implementării unor proiecte de modernizare și dezvoltare a Sectorului 5.

* Primul proiect pe care primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, îl propune, se referă la reamenajarea Parcului Sebastian. Mai exact, proiectul presupune construirea unor parcări subterane și supraterane, a unei clădiri multifuncționale și amenajarea peisagistică a Parcului Sebastian.

* Pentru că locurile de parcare reprezintă o problemă sesizată de foarte mulți cetățeni din Sectorul 5, realizarea acestui proiect ar însemna peste 1.100 de noi locuri de parcare. Accesul în parcări ar urma să se facă din strada Mihail Sebastian, strada Cobadin, strada Dumbrava Nouă, strada Motoc și strada Făt-Frumos.

* Clădirea multifuncțională ar urma să aibă bazin de înot acoperit, bistro, cafenea, sală de fitness, spații multifuncționale și spații administrative.

* Modernizarea arhitecturală și peisagistică a Parcului Sebastian ar urma să schimbe semnificativ aspectul zonei. Amenajarea peisagistică va fi realizată cu pământul excavat și se vor crea movile artificiale. De asemenea, proiectul presupune amenajarea unor trasee de mountain-bike, skateboard și a mai multor terenuri de sport.

*Principalele avantaje ale proiectului

– crearea de sute de noi locuri de parcare într-una dintre cele mai aglomerate și populate zone din Sectorul 5;

– fluidizarea traficului în zona prin eliberarea carosabilului odată cu crearea locurilor de parcare;

– acces la bazin de înot și sală de fitness pentru locuitorii din Sectorul 5;

– modernizarea parcului înseamnă apariția unei zone de relaxare și agrement;

– acces la trasee pentru biciclete și skateboard-uri, dar și la terenuri de sport.

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, consideră că o asemenea abordare ar rezolva multe dintre problemele sesizate de-a lungul timpului de cetățenii din sector.

***Puteți să transmiteți părerile dumneavoastră prin intermediul formularului electronic pe care îl puteți găsi aici http://www.sector5.ro/…/proiect-parc%C4%83ri-subterane…/