TENSIUNI cu urmari nefaste: Militari din Fortele pentru Operatii Speciale, ucisi in Afganistan

Doi militari americani au fost uciși și mai mulţi răniți, sâmbătă, într-un atac în timpul unei misiuni în provincia Nangarhar din estul Afganistanului.

TRAGIC: Doi militari americani au fost uciși și mai mulţi răniți, sâmbătă, într-un atac în timpul unei misiuni în provincia Nangarhar din estul Afganistanului.

Militarii americani făceau parte din Grupul 7 Forțe Speciale și se întâlneau cu lideri afgani din zonă (key leader engagement), iar atacatorul a fost o persoană care purta uniforma armatei afgane și a folosit o mitralieră grea de 12,7 mm. (DShK), fiind omorât.

Printre răniți sunt și militari afgani din forțele pentru operaţii speciale.

*Tragicul incident s-a petrecut  în estul Afganistanului, după cumau declarat, duminică, militarii americani și doi inalți oficiali afgani, confirmând informațiile pentru Reuters.

*Detaliile despre victime din partea afgană nu au fost încă date publicității.

*Într-un alt incident, produs miercuri seară, 13 civili au murit din cauza exploziei unei bombe plasate pe o şosea din provincia afgană Kunduz (nord).

*La sfârșitul anului 2018, CSAT a aprobat ca 1.902 militari din Armata României să participe în cursul anului 2019 la misiuni și operații în străinătate, un efectiv în creștere cu 127 militari față de anul 2018.

Acestora li se adaugă forțe ale Ministerului Afacerilor Interne care participă la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român. MAI are alocat pentru misiuni în străinătate în 2019 un număr de 759 de militari și polițiști.

Sursa foto: stirileprotv.ro/getty

Doi militari americani au fost uciși și mai mulţi răniți, sâmbătă, într-un atac în timpul unei misiuni în provincia Nangarhar din estul Afganistanului.