TENSIUNI IN CRESTERE LA NIVEL MONDIAL! Atacuri asupra unor baze militare americane

Iranul a lansat peste 12 rachete balistice împotriva forțelor militare americane și coaliției din Irak.

Iranul a atacat cu rachete baze militare americane din Irak. Iranul a declanşat atacul împotriva Statelor Unite, pentru uciderea generalului Qasem Soleimani la Bagdad. Două baze militare americane din Irak, Al-Asad şi Erbil, au fost lovite de cel puţin 12 rachete balistice, lansate din Iran.  Presa internațională spune că prin aceste acțiuni, Iranul „dă o palmă” SUA.
Atacurile cu rachete au fost confirmate de Pentagon, care a anunţat că că va lua „măsurile necesare” pentru apărarea trupelor americane și a aliaților.
*Deși inițial s-a anunțat că în urma atacurilor nu au fost victime, unele agenții de presă internaționale au preluat informația potrivit căreia Iranul anunță cel puţin 80 de „terorişti americani” ucişi în atacul asupra bazelor din Irak.

Iranul a lansat peste 12 rachete balistice împotriva forțelor militare americane și coaliției din Irak.

„Iranul a lansat peste 12 rachete balistice împotriva forțelor militare americane și coaliției din Irak. Este clar că aceste rachete au fost lansate din Iran și au vizat cel puțin două baze militare irakiene”, a anunţat Pentagonul după atacuri. 
Președintele Donald Trump, deși inițial a spus că „situația e bună, sub control”, a anunțat că va face declarații în cursul zilei.
Culmea, la scurt timp, în spațiul aerian iranian s-a produs o catastrofă aviatică în urma căreia peste 170 (pasagerii și membrii echipajului) de oameni și-au pierdut viața. Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines, având la bord cel puţin 170 de pasageri, s-a prăbuşit miercuri, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, din cauza unei defecţiuni. Bucăţi de avion au fost împrăştiate pe sute de metri, ajungând inclusiv într-o zonă rezidenţială, dar şi pe câmp. „Focul este atât de  intens încât nu putem efectua nicio operaţiune de salvare. Avem 22 de ambulanţe, patru autospeciale şi un elicopter la locul incidentului.”, a declarat şeful Serviciului pentru situaţii de urgenţã iranian, Pirhossein Koulivand, pentru postul de televiziune public iranian.
Cert este că în situația actuală, toată lumea urmărește cu „sufletul la gură” evoluția evenimentelor, pentru că, din păcate, tensiunile sunt, în creștere de la o oră la alta!

Foto. Rusia Today-Fars News Agency/ Facebook