Tinerii fermieri pot beneficia de terenuri concesionate de la ADS

Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenția Domeniile Statului în suprafață de 50 de hectare!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat marți: „Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenția Domeniile Statului în suprafață de 50 de hectare!”

Concret, pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi submăsurii 6.1 din PNDR „Instalarea tinerilor fermieri”, Guvernul va încerca să aloce aceste terenuri care au fost identificate în contractele de concesionare care expiră anul acesta și care nu vor mai fi prelungite.

Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze cei care se încadrează în categoria de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură. Momentan, România are o suprafață de 230.000 de ha suprafață concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri” explică ministrul.

De precizat, bugetul alocat noii sesiuni de proiecte va avea două direcții: una care să vizeze tinerii din România, iar cea de a doua, pe cei din Diaspora care doresc să se întoarcă în România și să facă agricultură. Aceste aspecte vor face obiectul unei negocieri cu Comisia Europeană în perioada imediat următoare.

La urma urmei, agricultura poate și are dreptul să fie un domeniu prioritar, un domeniu de viitor, un domeniu spre care noile generații să se orienteze cu încredere.

foto: ziare.com

Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenția Domeniile Statului în suprafață de 50 de hectare!