Trebuie totul gandit „la rece”, cu celeritate si trebuie luate in calcul absolut toate situatiile! URGENT!

Se interzice organizarea evenimentelor la care urmează să participe un număr de peste 1.000 de persoane.

Doctorul Raed Arafat a anunţat că se vor suspenda cursurile în toate instituţiile de învăţământ unde au existat persoane depistate cu coronavirus până pe 31 martie: De asemenea, se interzice organizarea evenimentelor la care urmează să participe un număr de peste 1.000 de persoane, iar meciurile de fotbal se vor organiza fără spectatori. De asemenea, se instituie restricţii în spitale, în privinţa aparţinătorilor, dar şi a studenţilor de la medicină şi farmacie care se află în practică.

Măsuri logice, firești, în contextul actual generat de apariția coronavirusului în mai multe zone din țară.

Doctorul Arafat precizează că acestea sunt doar primele măsuri şi pot fi urmate de altele, în perioada imediat următoare.

„În ultimele două zile au fost întâlniri de discuții, pentru a analiza situația și pentru a lua unele măsuri preventive. Este posibil să fie urmate de altele, în cursul analizei”, a spus doctorul Arafat.

Se interzice organizarea evenimentelor la care urmează să participe un număr de peste 1.000 de persoane.

Pe de o parte, este vorba de perioada Postului Mare, care include mai multe sărbători și tradiții care de obicei, adună sute, mii de oameni la un loc: spre exemplu, de Buna Vestire (25 martie), sau marile slujbe rânduite în Săptămâna Mare, cum ar fi Deniile, Prohodul, Sărbătoarea Învierii. Nu spune nimeni să nu ținem tradițiile, dar, când situația este critică, când se impun măsuri drastice de siguranță…?!? Sigur, Biserica este nu doar o instituție, este mult mai mult decât atât, este în ființa neamului, dar cu atât mai mult poate că ar trebui gândite și acceptate unele măsuri, spre binele tuturor!

Pe de altă parte, trebuie luată în considerare, la un moment dat, dar nu peste nu știu cât timp, situația de la metroul bucureștean, unde, cel mai adesea, la orele de vârf, în stații se creează aglomerări de sute, mii de oameni și, cum s-a văzut de atâtea ori, se mai întâmplă și câte-un accident sau vreo iminentă defecțiune care creează blocaje și situații în care sute sau mii de oameni se îmbulzesc care încotro.

Altfel spus, considerăm că trebuie totul gândit „la rece”, cu celeritate și trebuie luate în calcul absolut toate situațiile! URGENT!

Foto: Mitropolia Banatului, ziare.com