ULUITOR! 11.781 DE PERSOANE AU SOLICITAT AJUTORUL CADRELOR MEDICALE DIN CONTAINERELE ANTICANICULA din Bucuresti!

11.781 de persoane au solicitat prim ajutor cadrelor medicale din cele 20 de containere.

În cele nouă zile de caniculă din perioada 21-29 august, când temperaturile, în capitală, au ajuns la miezul zilei, constant, la 36-37 și chiar 38 de grade Celsius, la asfalt resimțindu-se, însă, valori mult mai ridicate, nu mai puțin de 11.781 de persoane au solicitat prim ajutor cadrelor medicale din cele 20 de containere amplasate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în cele mai aglomerate zone din Capitală. 
Demn de știut, asistența medicală a fost asigurată de 338 de medici și asistente din rețeaua de Medicină Școlară administrată de Primăria Capitalei. Primul ajutor pe care l-au acordat cadrele medicale a constat, în principal, în măsurarea tensiunii arteriale și pansamente pentru rănile ușoare. 
Cele 20 de puncte de prim ajutor sunt dotate cu trusă medicală completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, dezinfectanți, mănuși și cearșafuri de unică folosință, chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat. 
Serviciul administrativ al ASSMB a asigurat permanent asistență pentru buna funcționare și aprovizionare a containerelor.

11.781 de persoane au solicitat prim ajutor cadrelor medicale din cele 20 de containere.