Un ceas pentru ARTA: Interferente intre arta franceza si arta romaneasca moderna

Duminică, 14 iulie, la ora 11.30, iubitorii de frumos sunt invitați să petreacă... ,,Un ceas pentru artă”, redescoperind Galeria de Artă Românească Modernă.

Duminică, 14 iulie, la ora 11.30, iubitorii de frumos sunt invitați să petreacă… ,,Un ceas pentru artă”, redescoperind Galeria de Artă Românească Modernă, cu ajutorul unui traseu care va pune în lumină o serie de Interferențe între arta franceză și arta românească modernă.
Pornind de la observarea unor lucrări realizate de artiști români care s-au format și au evoluat în spațiul francez, precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Constantin Brâncuși, Iosif Iser, gazdele propun o analiză a relației dintre arta franceză și arta românească între a doua jumătate a secolului al XIX-lea și prima parte a secolului XX.

Loc de întâlnire: Galeria de Artă Românească Modernă, etajul al II-lea, în fața lucrărilor de Theodor Aman, la ora 11.30.
Muzeul Național de Artă al României, nr. 49-53, Calea Victoriei, 030167 București.

Participarea se face pe baza biletului de acces în expoziție (15 lei).

Duminică, 14 iulie, la ora 11.30, iubitorii de frumos sunt invitați să petreacă… ,,Un ceas pentru artă”, redescoperind Galeria de Artă Românească Modernă.