Un francez in… Ilfov! POVESTE ADEVARATA DESPRE DRAGOSTE SI MUNCA

Poveștile cu străinii care se îndrăgostesc de România nu sunt doar povești.

Poveștile cu străinii care se îndrăgostesc de România nu sunt doar povești. La Chitila, în județul Ilfov, un francez face agricultură! Nicolas a venit din Antibes, un oraș pe Coasta de Azur care se află între Cannes și Nisa, și s-a mutat la Chitila ca să facă afaceri. Mai exact, legumicultură.
Cum a început dragostea de România? Cu dragoste de oameni. 
Daniela și Nicolas s-au cunoscut în 2006 în Franța, acolo unde Daniela, pe atunci studentă la ANEFS, s-a dus pentru 6 luni la o bursă. În 2013 s-au căsătorit civil în Franța, iar cununia religioasă au făcut-o la Chitila, la biserica Sfântul Ioan Botezătorul.
🇷🇴”Și astfel, Chitila a devenit a doua mea casă și locul unor mari proiecte în domeniul legumiculturii. Familia mea din România are terenuri la Chitila pe care deja cultivă legume și mie mi s-a părut normal să mă alătur lor, după ce am lucrat în domeniul tratării apelor. Acum, fac un stagiu de specializare la un agricultor francez specializat în agricultură biologică și din 2020 vom implementa la Chitila noi metode de agricultură, dar și noi semințe ale unor legume mai puțin folosite în România. Avem în proiect și semințe ale unor sortimente foarte interesante, mai puțin cultivate. Un exemplu ar fi acela al roșiilor supranumite ”inimă de bou” care în Franța se cultivă cu mare succes. Totul va fi bio, la standarde occidentale atât din punctul de vedere al cultivării, cât și din cel al vânzării.”, povestește Nicolas.

Daniela și Nicolas trăiesc acum între două țări. Fac naveta pentru cursurile lui Nicolas, în Franța și se ocupă serios de agricultură, în România.
Nicolas:”Toată lumea este foarte prietenoasă aici, la Chitila, și orașul are tot ce trebuie pentru o viață românească cu accente europene, atât în privința infrastructurii, cât și a vieții culturale.”
Originar din sudul Franței, lui Nicolas i-a plăcut imediat în România, sigur, și datorită familiei sale… române care l-a primit cu brațele deschise.
Povești ca cea a lui Nicolas s-au scris nenumărate și în ultimul an. Și… sunt adevărate lecții, din multe punctede vedere!
Frumos, demn. Despre oameni, prietenie, dragoste, comuniune, idei, implicare…
Sezonul România – Franța care se încheie duminică, 14 iulie, o dată cu Ziua Națională a Franței, a fost cel mai amplu proiect de diplomație publică și culturală dezvoltat de cele două țări. Demarat în 18 aprilie 2019, proiectul și-a propus să unească oameni din două țări diferite, în programe culturale desfășurate atât în Franța, cât și în Romania. 
(https://sezonulromaniafranta.ro/…)

sursa foto: Consiliul Judetean Ilfov

Poveștile cu străinii care se îndrăgostesc de România nu sunt doar povești.