UN PAS SPRE MAINE: Simpozion pe tema Spitalului Viitorului

Concret, în data de 24 aprilie, Banca Națională a României a găzduit primul simpozion dedicat Spitalului Viitorului în România.

Începând cu anul 2000, Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică și alte Tehnici Intervenționale (RAES) s-a implicat în implementarea și utilizarea pe scară largă a noilor tehnologii medicale pentru chirurgie și diverse specialități, în timp ce, simultan, s-a concentrat în promovarea educației medicilor, ceea ce a condus la o îmbunătățire în aplicarea noilor instrumente de diagnostic și tratament în practica curentă.
Concret, în data de 24 aprilie, Banca Națională a României a găzduit primul simpozion dedicat Spitalului Viitorului în România, o acțiune binevenită, dată fiind această tehnologizare continuă, adoptarea elementului de “noutate” ce poate aduce îmbunătățiri semnificative sistemului medical.
Secretarul de Stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat a acceptat invitația cu mare interes, susținând de asemenea și o prezentare ce a avut ca temă Sistemul de telemedicină în România, o prezentare ce s-a axat concret pe inițiativele ce au avut succes, imagini, clipuri media, statistici din cazuri palpabile, concrete. Astfel, șeful DSU a continuat punctând următoarele:
“Sistemul de telemedicină între spitale ar trebui, de asemenea, să primească noi modificări în viitor. Accesul la informații, relațiile dintre spitale și schimbul de informații între ele sunt concepte reale, esențiale care vor permite modernizarea sistemului medical și, implicit, o rată mai mare de salvare a cetățenilor. Din acest motiv, medicii trebuie să fie conștienți de faptul că modernizarea sistemului de telemedicină vine ca un ajutor pentru ei în scopul de a înțelege și a răspunde prompt și profesional în situații de urgență. Viitorul sistemului de telemedicină ar trebui să se concentreze pe implicarea oamenilor în sistem, sprijin în trimiterea datelor bazat pe streaming video, combinat cu accesul public AED, apeluri video de urgență care trimit imagini / clipuri video de la locul intervenției.”

Concret, în data de 24 aprilie, Banca Națională a României a găzduit primul simpozion dedicat Spitalului Viitorului în România.