Cele 19 facultăți ale Universității dinBucureşti îşi aşteaptă, până pe 30 septembrie 2020, candidații la sesiunea din toamnă aadmiterii pentru ciclurile de licență, master și doctorat.

Având în vedere situația actuală generată de evoluția COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăților oferă viitorilor studenți, masteranzi și doctoranzi un proces online de înscriere și de admitere.

Pentru cea de-a doua sesiune a admiterii 2020, cele 19 facultăți ale Universității din București pun la dispoziția candidaților (absolvenți de bacalaureat, licență sau master) un număr total de 1.749 de locuri la licență,4.871 la master și 731 la doctorat.

În ceea ce privește admiterea la studiile universitare de licență, dintre cele 1.749 de locuri, 287 sunt la buget și 1.462 la taxă. Facultățile care organizează admitere în sesiunea de toamnă pentru studiile de licență sunt: Administrație și Afaceri, Biologie, Chimie, Drept, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Litere, Matematică și Informatică, Științe Politice, Teologie Baptistă, Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și Teologie Romano-Catolică. Numărul de locuri repartizat pe facultăți pentru studii universitare de licență poate fi consultat aici.

Pentru studiile universitare de licență se pot distinge patru forme de admitere, stabilite de consiliile facultăților UB și aprobate în Senatul Universității din București: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte și admitere pe baza unui interviu motivațional. Informații detaliate despre modalitățile de admitere pentru fiecare dintre cele 19 facultăți ale Universității din București pentru studii universitare de licență pot fi consultateaici șiaici.

Pentru studiile de master, facultățile Universității din București propun absolvenților de licență pentru sesiunea de toamnă a admiterii un număr de 4.871 de locuri, dintre care 971 de locuri subvenţionate de la bugetul stat și 3.900 de locuri la taxă. Numărul de locuri repartizat pe facultăți pentru studii universitare de master poate fi consultataici.

Dintre cele 971 de locuri subvenţionate de la bugetul stat, 50 sunt dedicate celor 9 programe universitare de master didactic, inițiate de Universitatea din București începând cu anul universitar 2020-2021. Astfel, pentru sesiunea de admitere septembrie 2020, Universitatea din București organizează admitere la următoarele specializări: Litere, Limba și literatura franceză, Limba și literatura germană, Istorie, Filosofie, Chimie, Fizică, Biologie și Geografie. Mai multe detalii cu privire la programele de master didactic oferite de UB în anul universitar 2020-2021 pot fi accesate aici

Ca și în cazul admiterii la studii de licență, facultățile au decis asupra propriilor modalități de selecție a candidaților la ciclul de master, dintre care menționăm: admiterea pe bază de examen scris sau oral, admiterea pe baza susțineri unui proiect de cercetare, precum și admitere pe baza unei formule mixte. Informații detaliate cu privire la desfășurarea concursului de admitere și la modalitatea de selecție pot fi consultate pe site-urile facultăților. Lista completă a facultăților UniBuc poate fi accesată aici.

Nu în ultimul rând, școlile doctorale din cadrul Universității din București își deschid și ele porțile pentru absolvenții tuturor programelor de master. Astfel, cele 21 de școli doctorale își așteaptă candidații să se înscrie până pe 20 septembrie 2020 pentru unul din cele 731 de locuri scoase la concurs. Dintre acestea, 350 sunt locuri la buget, iar alte 381suntlocuri la taxă. Mai multe informații despre admiterea la studiile universitare de doctorat pot fi consultate pe site-ul www.doctorat.unibuc.ro.

Pentru a veni în sprijinul candidaților din acest an, Universitatea din București oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular și încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afișa pe site-ul propriu formularul de înscriere necesar. Datele de contact ale celor 19 facultăți ale UB pot fi accesate aici.

De asemenea, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților platforma online www.po.unibuc.ro, unde aceștia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidații care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru toți candidații la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăților), Universitatea din București oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 septembrie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din București.

Mai multe informații cu privire la procesul de admitere la cele 19 facultăți ale Universității din București pot fi consultate în Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de licență, disponibilă aici.Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de master poate fi consultată aici, iar metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de doctorat poate fi consultatăaici.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube.

În plus, candidații sunt sfătuiți ca, în funcție de opțiuni, să urmărească și website-urile sau paginile de pe conturile de socializare ale facultății/facultăților care îi interesează, pentru a fi la curent cu informațiile utile privitoare la admitere.