Universitatea din Bucuresti, fruntasa in topul RUR World University Rankings by Subject

Universitatea din București ocupă prima poziție pe plan național pentru domeniul Științe naturale în clasamentul 2020RUR World University Rankings by Subject. Situată pe locul 316 în domeniul Științe naturale în plan global, Universitatea din București este urmată pe plan național de două universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea de Vest din Timișoara (390) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (479).

Clasamentul din 2020 evaluează performanța a 829 de universități din întreaga lume pentru șase domenii: Științe umaniste, Științele vieții, Științe medicale, Științe naturale, Științe tehnice și Științe sociale.

Universitatea din București este prezentă și în domeniul Științelor tehnice pe poziția 566 în plan internațional, fiind precedată la nivel național de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (474) și urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (581) și de Universitatea Politehnica din București (604).

Liderul național al clasamentului general Round University Ranking – World University Rankings încă de la lansarea acestuia, din 2010, Universitatea din București se situează anul acesta pe poziția 481. Rezultatul obținut de Universitatea din București la ediția din 2020 a clasamentului RUR World University Rankings se datorează în principal componentei de predare.

Universitatea din București este urmată în clasamentul general de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napooca, de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, de Universitatea de Vest din Timișoara, de Universitatea Politehnica din București și de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Lansat din dorința de a oferi informații detaliate cu privire la performanțele universităților Clasamentul RUR World University Rankings analizează și interpretează date a peste 1.100 de universități din 82 de țări și se adresează atât comunității academice, cât și reprezentanților universităților sau factorilor de decizie politică.

Realizat de Round University Rankings Agency Rusia, clasamentul urmărește o serie de indicatori grupați pe patru domenii cheie ale activității universitare: educația, cercetarea, diversitatea internațională și sustenabilitatea financiară. Pe măsură ce vor fi analizați toți indicatorii, detaliile cu privire la toate domeniile clasamentului RUR World University Rankings vor fi disponibile aici.

Datele analizate în clasament sunt obținute de la compania internațională Thomson Reuters, care realizează anual cercetarea Global Institutional Profiles Project (GIPP). Metodologia completă a clasamentului poate fi accesată aici.