Vaccinarea copiilor. Va deveni sau nu… OBLIGATORIE?!

Amenzile prevăzute sunt de până la 10.000 de lei pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor.
Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie. Asta după ce deputaţii Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților au votat, luni, în unanimitate, introducerea acestui amendament în proiectul legii vaccinării, transmite Agerpres.

Amenzile prevăzute sunt de până la 10.000 de lei pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor.

Proiectul de lege mai trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

Încă nu am terminat raportul, am terminat şedinţa comisiei în care am dezbătut Legea vaccinării. Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativităţii informării, de astăzi putem vorbi şi despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimţământ prezumat, aşa cum el era trecut iniţial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligaţii rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătăţii, Caselor de asigurări şi aşa mai departe. Consimţământul prezumat ar fi însemnat că de la naştere oricine ar fi considerat că îşi dă consimţământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimţământ trebuie obţinut”, a explicat preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu, citat de G4Media.ro.

Lesne de înțeles, subiectul, unul pe cât de actual, pe atât de controversat, a stârnit deja reacții în spațiul public, continuare, cumva, a numeroase alte proteste, scrisori deschise și diverse manifestări din partea celor care nu cred în vaccinare, nici în spusele specialiștilor și care rămân circumspecți.

Vom vedea ce va urma. Poate că încrederea e cuvântul-cheie, dublată de influența unor dezbateri, a dialogului, a schimbului de opinii…

foto: ziare.com

Amenzile prevăzute sunt de până la 10.000 de lei pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor.